Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 8: Films có đáp án

Trọn bộ nghi vấn trắc nghiệm Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 8: Films với đáp án. Cung ứng tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho những em học trò, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho những kì thi quan yếu sắp tới.

Bộ 60 nghi vấn trắc nghiệm Tiếng Anh 7 Unit 8: Films

Bài tập trắc nghiệm Unit 8: Phonetics and Speaking

Chọn từ với phần gạch chân được phát âm khác.

Question 1: 

A. pick         

B. promis         

C. deliver         

D. click

Question 2: 

A. lng         

B. bring         

C. shcked         

D. cmedy

Question 3: 

A. jump         

B. wash         

C. lik         

D. lov

Question 4: 

A. thrd         

B. brd         

C. bm         

D. brth

Question 5: 

A. ctor         

B. cting         

C. ddress         

D. ction

Question 6:

 A. ther         

B. amng         

C. potat         

D. nthing

Question 7: 

A. thmb         

B. shlder         

C. pltry         

D. sl

Question 8: 

A. through         

B. tomat         

C. drnk         

D. bs

Question 9: 

A. wind         

B. drnk         

C. bl         

D. gr

Question 10: 

A. nak         

B. talk         

C. walk         

D. book

Question 11: 

A. animtion         

B. femle         

C. sfely         

D. pvement

Question 12: 

A. crtic         

B. drect         

C. llegal         

D. sgn

Question 13: 

A. recommnd         

B. seatblt         

C. vhicle         

D. invtigate

Question 14:

 A. cook        

B. book         

C. talk         

D. nak

Question 15: 

A. open         

B. play         

C. want         

D. fill

►►Đáp án:

1.C  2.B  3.D  4.C  5.C  6.C  7.A  8.B  9.B  10.A  11.B  12.C  13.C  14.D  15.C

Bài tập trắc nghiệm Unit 8: Vocabulary and Grammar

Bài 1. Choose the correct option for each gap in the sentences.

Question 1: …………. he spent much money on the film, it wasn't a big success.

A. Even         

B. But

C. Although         

D. Despite

Question 2: I enjoyed the film on TV yesterday evening ………. nobody in my family liked it.

A. although         

B. yet

C. in spite of         

D. so

Question 3: We didn't find it funny………..it was a comedy.

A. in spite of         

B. despite

C. although         

D. but

Question 4: I went to the cinema with my friends yesterday ………… feeling very tired.

A. although         

B. in spite of

C. but        

  D. so

Question 5: ………….. careful preparation, we have a lot of difficulties in making a new

A. With         

B. However

C. Such         

D. Despite

Question 6: Let's go to the Victor Cinema. I'm sure you'll find the film…………

A. excites         

B. excite

C. excited         

D. exciting

Question 7: I have never felt as ………… as I did when I watched that horror film.

A. terrify         

B. terrified

C. terrifying        

  D. terrible

Question 8: We like the film very much. The…………. are unforgettable and the plot is gripping.

A. characters         

B. acting

C. style         

D. action

Question 9: The film was so …………… . However, my father saw it from beginning to end.

A. interesting         

B. exciting

C. boring         

D. fascinating

Question 10: I was ……… to learn that the director of that gripping film has won the first prize.

A. interest         

B. interests

C. interested         

D. interesting

►►Đáp án:

1.C  2.A  3.C  4.B  5.D  6.D  7.B  8.A  9.C  10.C  

Bài 2: Find the odd one out A, B, C, or D.

Question 1: 

A. science        

B. comedy         

C. film         

D. cartoon

Question 2: 

A. Actor         

B. actress         

C. character         

D. audience

Question 3: 

A. frightening         

B. excite         

C. terrifying         

D. entertaining

Question 4: 

A. documentary         

B. romantic         

C. science fiction         

D. animation

Question 5: 

A. Enjoy         

B. like         

C. feeling         

D. annoy

►►Đáp án:

1.C  2.D  3.B  4.D  5.C  

Bài tập trắc nghiệm Unit 8: Reading

Bài 1. Read the text and then choose the best answer A, B, C, or D.

Geoffrey Hampden has a lot of friends and is very popular at parties. Everybody admired him for his fine sense of humour, except his six-year-old daughter, Jenny.

Recently, one of Geoffrey's closest friends asked him to make a speech at a weeding reception. This is the sort of thing that Geoffrey loves. He prepared the speech carefully and went to the weeding with Jenny. He included a large number of funny stories in the speech and, of course, it was a great success. As soon as he finished, Jenny told him she wanted to go home. Geoffrey was a little disappointed by this but he did as his daughter asked. On the way home, he asked Jenny if she enjoyed the speech. To his surprise, she said she didn't. Geoffrey asked her why this was so and she told him that she did not like to see so many people laughing at him!

Question 1: Why is Geoffrey very popular at parties?

A. Because he has a fine sense of humour.

B. Because he can make a good speech.

C. Because he has a lot of friends.

D. Because he is admired by everybody.

Question 2: What was he invited to do one day?

A. To go to a wedding.

B. To make jokes at a party.

C. To make a speech at a wedding reception.

D. To prepare a speech.

Question 3: What is Geoffrey interested in?

A. Going to weddings.

B. Making speeches at his friends' weddings.

C. Making jokes.

D. Teasing his friends.

Question 4: How did Geoffrey feel when his daughter asked him to take her home after his speech?

A. Annoyed.         

B. Bored.

C. Terrified.        

D. Disappointed.

Question 5: What did Geoffrey's daughter really dislike?

A. Her father's speech.

B. The way her father made jokes.

C. The wedding.

D. Seeing people laughing at her father.

►►Đáp án:

1.D  2.C  3.B  4.D  5.D 

Bài 2.

Mon, Dec 6th ,…

“Yellow flowers on the green grass” is a 2015 Vietnamese drama, which was directed by Victor Vu. It is adapted from the novel of the same name by Nguyen Nhat Anh. The film stars Thinh Vinh and Trong Khang. Although there aren't any famous actors, the film attracted a large audience.

The film is about the childhood of the brothers Thieu (Thinh Vinh) and Tuong (Trong Khang) in a poor rural village in central Vietnam in the 1980s. They share and do everything together. However, when their friend next door Man (Thanh My), comes to stay with them and a big flood hits their village, there is a big misunderstanding that leads to Tuong's back injury. The film has an open ending with the scene of Thieu and Tuong studying in their house.

The film received many positive reviews from critics for its touching story, beautiful and familiar scenery of the country in Vietnam, and the especially impressive acting of three main actors.

The film touches audiences' hearts because it is about a story of childhood but it is not childish nor for only children; it's for adults who used to be children. It makes them cry and laugh together when they remember their own childhood, hometown and family. The film is well worth watching.

Posted by Trang at 3:30 p.m.

Decide if the following statements are True or False or Not Given according to the text.

Question 1: ‘Yellow flowers on the green grass' is adapted from the novel of Nguyen Nhat Anh.

 A. True         

B. False         

C. Not Given

Question 2: The film attracted a big audience because of the famous actors.

A. True         

B. False         

C. Not Given

Question 3: Both Thieu and Tuong like their friend next door, Man.

 A. True         

B. False         

C. Not Given

Question 4: The film has a moving story and good acting.

 A. True         

B. False         

C. Not Given

Question 5: The film is a story of childhood so it's very childish.

 A. True         

B. False         

C. Not Given

►►Đáp án:

1.A  2.B  3.C  4.A  5.B  

Choose the best options to answer the following questions.

Question 1: What kind of film is ‘Yellow flowers on the green grass'?

A. It's a romantic film.

B. It's a documentary.

C. None are correct.

Question 2: Who stars in the film?

A. Thinh Vinh & Trong Khang

B. Nguyen Nhat Anh

C. Both A & B are correct.

Question 3: Who is the director of the film?

A. Nguyen Nhat Anh

B. Victor Vu

C. Thanh My

Question 4: What is the film about?

A. It's about the childhood of the brothers Thieu and Tuong.

B. It's about one pretty kind of flowers in central Vietnam.

C. It's a film for children.

Question 5: What do you know about the main characters of the film?

A. Thieu and Tuong live in a poor rural village in central Vietnam.

B. Thieu and Tuong do everything together.

C. Both A & B are correct.

►►Đáp án:

1.C  2.A  3.B  4.A  5.C 

Bài tập trắc nghiệm Unit 8: Writing

Bài 1. Decide whether the following sentences are Correct or Incorrect in terms of grammar.

Question 1: John can't get tickets despite he has queued for an hour.

A. Correct             

B. Incorrect

Question 2: The ending of the film is predictable. However, I enjoyed it

A. Correct             

B. Incorrect

Question 3: Although her good salary, she gave up her job.

A. Correct             

B. Incorrect

Question 4: I haven't won yet, but I will keep trying

A. Correct             

B. Incorrect

Question 5: I don't really like the film although most critics say it is a must-see film.

A. Correct             

B. Incorrect

Question 6: The effect in the film is amazing. Although the acting is terrible

A. Correct             

B. Incorrect

Question 7: In spite of it is a comedy, I don't find it funny.

A. Correct             

B. Incorrect

Question 8: She performed excellently in many films. However, she hasn't ever won an Oscar for Best Actress.

A. Correct             

B. Incorrect

►►Đáp án:

1.B  2.A  3.A  4.A  5.A  6.B  7.B  8.A 

Bài 2: Choose the best answer to complete these following sentences.

Question 1: _____ she was very tired, she helped her brother with his homework.

A. Because       

B. whether

C. Although       

D. so

Question 2: It’s raining hard, _____ we can’t go to the beach.

A. or       

B. but

C. so       

D. though

Question 3: Nam was absent from class yesterday ____ he felt sick.

A. so       

B. because

C. although      

  D. but

Question 4: Tom has a computer, _____ he doesn’t use it.

A. or       

B. as

C. because       

D. but

Question 5: The boy can’t reach the shelf ____ he’s not tall enough.

A. because       

B. although

C. even though       

D. and

Question 6: The film was boring, ____ we went home.

A. so       

B. when

C. but       

D. if

►►Đáp án:

1.C  2.C  3.B  4.D  5.A  6.A 

►►CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bộ 60 câu trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 8: Films (Sở hữu đáp án), pdf hoàn toàn miễn phí.

Leave a Comment

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *